OPEN CALL // Katarína Zagorski: “TRIČKO A DŽÍNSY” 

Projekt “Tričko a džínsy” Kataríny Zagorski je predstavenie v otvorenom priestore, do ktorého môže vstúpiť akýkoľvek tanečník za podmienky, že má na sebe tričko a džínsy. Tento kostým môže obsahovať manifest, motto alebo informáciu, ktorú chce tanečník počas svojho tanca verejne komunikovať. 

“Tričko a džínsy” sa odohrá v utorok 6. júna 2023 od 16:30 – 17:30 hod. na Námestí SNP v Banskej Bystrici v rámci festivalu Dni tanca. 

Podujatie Tričko a džínsy v program festivalu Dni tanca / Dance days 2023

Projektom “Tričko a džínsy” chceme pritiahnuť pozornosť obyvateľov mesta a upriamiť ju na tanec – improvizovaný výstup tanečníkov zúčastňujúcich sa na dobrovoľnej báze. Manifestujeme ním tanec ako bytostný prejav človeka v prirodzenom prostredí miesta, kde žije a tiež konkrétnu osobnosť tanečníka komunikovanú cez jeho tanec a jeho kostým – tričko a džínsy.


Ako to bude prebiehať: 

  • Tanečník tancuje svoj tanec na určenom mieste v sprievode živej hudby, pokým ho na ňom nevystrieda iný tanečník. Keď ho iný tanečník strieda, určené miesto musí opustiť, na mieste môže byť vždy iba jeden tancujúci tanečník. Ďalší tanečníci čakajúci na svoj výstup tvoria zároveň spolu s ostatnými prizerajúcimi sa publikum predstavenia. 
  • Informačné stretnutie k priebehu bude v utorok 16. mája 2023 o 16:00 v Divadle Štúdio tanca. 
  • Autorkou projektu “Tričko a džínsy” je Katarína Zagorski, vzniká v jej produkcii v spolupráci s Divadlom Štúdio tanca. Autorka predstavenie zahajuje a ukončuje. 
  • Na bubnoch predstavenie naživo sprevádzajú Samuel Kmotorka a Jozef Banyák.
  • Tanečníkmi “Tričko a džínsy” môžu byť profesionálni aj amatérski tanečníci, študenti tanečných škôl v meste, ľudia, ktorí majú radi tanec a každý, kto splní podmienku (musí si zaobstarať tričko a džínsy vo svojom výbere a tiež vhodnú obuv).