OPEN CALL / workshop Jáma lvová UNLIMITED na festivale Dni tanca / Dance days 2023

Choreografky Johana Pocková, Sabina Bočková a hudobník Lukáš Palán z kolektivu POCKETART prichádzajú na festival Dni tanca / Dance days 2023 so svojím projektom Jáma lvová UNLIMITED.

Hľadáme záujemcov o tanec ku kreatívnej spoluprácu, ktorá vyústi do spoločnej verejnej performance!

Prihlasujte sa tu


Predstavenie Jáma lvová je inšpirované mediálnou manipuláciou a populizmom. Prenesením do verejného priestoru a zvýšením počtu performerov získava nový rozmer a intenzitu. Ukazuje spoločenskú silu tanca ako participatívneho umenia, ktoré sa vyjadruje k aktuálnym problémom a naviac zábavnou formou!

O PROJEKTE

Jáma lvová UNLIMITED je nový formát pôvodného duetu Sabiny Bočkovej a Johany Pockovej, ktoré sa zaoberajú témami mediálnej manipulácie a politického populizmu. Tanečníci sa v projekte stretávajú so širokou verejnosťou a spoločne sa formou video tutoriálov a tvorivých workshopov podieľajú na príprave vonkajšieho tanečného predstavenia pre verejnosť. Adaptácia by mala umožniť pôvodnému divadelnému kúsku získať nový rozmer a prehĺbiť intenzitu témy. Kreatívne stretnutie chcú tvorci poňať s ľahkosťou, humorom a s cieľom užiť si spoločne strávený čas cez tanec za sprievodu živej hudby Lukáša Palána. Spoločne vytvoríme neopakovateľne a jedinečne Jámá lvová UNLIMITED!

Priebeh projektu

V rámci projektu vznikne desať nových tanečných dvojíc. Účastníci sa pomocou dvojdielneho tutoriálu za vzájomnej podpory svojho tanečného partnera naučia 10-minútovú choreografiu, ktorú si všetci spoločne vyskúšajú počas workshopu. Zároveň ich bude čakať kreatívna tanečná práca vedená choreografkami vo dvojiciach a v skupine. Z toho vznikne nový pohybový materiál.  Dopredu naučená choreografia z tutoriálov videí a novo vzniknuté choreografie budú súčasťou záverečnej performance. Choreografia pracuje s jendoduchými gestami a krokmi zakomponovanými do rytmických štruktúr. Dôležité teda je mať dobrú pohybovú pamäť a cit pre rytmus.

Jáma lvová UNLIMITED / The Lion’s Den UNLIMITED_TEASER from POCKETART z.s. on Vimeo.

KOHO VOLÁME? 

Aktívnych záujemcov o tanec vo veku 15+,
– ktorí sa zaujímajú o participatívne projekty,
– ktorí radi zakúsia tanec / choreografiu na vlastnej koži, zaujímajú sa o kreatívny proces tvorby,
– ktorí sa neboja verejnej prezentácie.

MÁTE ZÁJEM? AKO SA ZAPOJIŤ?

Prihlasujte sa cez dotazník tu.

Prihlasujte sa do 5. mája.

HARMONOGRAM

Workshopy

1. deň workshopu
9. júna 2023 od 10:00 do 16:00 hod. / Divadlo Štúdio tanca

2. deň workshopu
10. júna 2023 od 10:00 do 16:00 hod. / Divadlo Štúdio tanca

Verejné prezentácie

10. júna 2023 / 17:00 hod. / verejná intervencia v exteriéri Divadla Štúdio tanca
11. júna 2023 / 11:00 hod. / verejná intervencia v exteriéri Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene


O KOLEKTÍVE POCKET ART

POCKETART je kolektív tvorcov pôsobiacich na poli súčasného tanca a fyzického divadla pod vedením choreografiek Johany Pockovej a Sabiny Bočkovej. V rámci svojich projektov kolektív združuje umelcov z oblastí tanca, hudby, scénografie, výtvarného umenia a light dizajnu. 

Tvorba kolektívu sa vyznačuje spracovaním tém, ktoré presahujú skúsenosti jednotlivca a dotýkajú sa celospoločenských problémov ako je mediálna manipulácia, globálne ohrozenie životného prostredia, stres v konkurenčnom prostredí a postavenie človeka v systéme korporátnej práce. K tejto téme sa snažia tvorci pristupovať komplexne pomocou detailnej práce so všetkými divadelnými zložkami. Ku každému dielu hľadajú vždy novú, pre danú tému špecifickú štylizáciu fyzického vyjadrenia, z konkrétnych telesných referencií tvoria tanečné obrazy. Predstavenia kolektívu sa pokúšajú cez svoju osobitú poetiku, vizuálnu čistotu a silnú autorskú hudbu spostredkovať duchovný zážitok a priviezť diváka k reflexii našej spoločnosti.

www.pocketart.cz